változás

2021.10.29. 13:55

Az Internazionale nyitott Eriksen elengedésére

A középpályás jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, de más országban nem feltétlen kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő Internazionale nyitott dán válogatott játékosa, Christian Eriksen elengedésére.

A milánói együttes közleményében megerősítette, hogy a középpályás a vonatkozó orvosi előírásokat követve nem léphet pályára a Serie A most zajló idényében, tekintettel a nyári Európa-bajnokságon történt szívmegállására.

Francesco Braconaro, az olasz szövetség részéről már augusztusban közölte, hogy Eriksen nem játszhat Olaszországban, hacsak nem távolítják el a nyáron beültetett szívritmusszabályozót.

Az Inter kiemelte, a középpályás jelenleg el van tiltva a sporttevékenységtől, de más országban nem feltétlen kerülne ugyanilyen státuszba, így akár újra pályára léphetne.

Június 12-én a Dánia-Finnország Eb-csoportmeccs első félidejében Eriksen összeesett a pályán, szívét defibrillátorral indították újra. A futballistát az életmentő beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

A 29 éves középpályásnak 2024 nyaráig van érvényes szerződése az Interrel.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában