nationalelf

2020.09.24. 09:41

Komoly vita várható Löw és a német klubok között

Kibontakozóban van a vita a német élvonalbeli labdarúgóklubok és Joachim Löw szövetségi kapitány között, mert az egyesületek nem szívesen engednék el játékosaikat a válogatottba, amely október 10-én a koronavírus-járvánnyal jelentősen sújtott Ukrajnában játszik Nemzetek Ligája-mérkőzést.

A gondot az jelenti, hogy a Németországba való visszatérés után

kötelező karanténidőszak várhat a futballistákra, így a klubjuk soron következő meccsein nem lesznek bevethetők.

A szeptemberi válogatott meccsek után például Krzysztof Piatek nem léphetett pályára a Hertha Német Kupa-meccsén, mert a lengyel nemzeti együttessel Bosznia-Hercegovinában szerepelt NL-találkozón, a visszautazás után pedig karanténba kellett vonulnia.

„Dolgozunk a különböző megoldásokon, de fenntartjuk magunknak a jogot arra, hogy ne engedjük el a futballistákat a válogatott mérkőzésekre, ha nincs érvényben olyan szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy visszaérkezésük után azonnal újra bevethetők legyenek”

- jelentette ki Sebastian Kehl, a Borussia Dortmund engedélyekért felelős vezetője. Szerinte ezzel a témával az összes Bundesligában szereplő együttes „komolyan foglalkozik”.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban a pandémia miatt engedélyezte az egyesületeknek, hogy maguk dönthessenek arról, elengedik-e a válogatott összecsapásokra a játékosokat, így októberben a német csapatok akár azt is megtehetik, hogy nem bocsátják a Nationalelf rendelkezésére a futballistákat.

Joachim Löwnek a jövő héten kell kijelölnie keretét a soron következő meccsekre. A németek előbb október 7-én barátságos találkozón Törökországot, majd október 13-án NL-összecsapáson Svájcot fogadják Kölnben, a kettő között lépnek pályára Ukrajna vendégeként.

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere szerint a klubok pontosan tisztában vannak vele, hogy a nemzeti csapatnál különös figyelmet fordítanak a higiéniás intézkedésekre.

„Az oda- és visszautazás, valamint a mérkőzés lejátszása összesen 36 órát vesz igénybe, a helyszínen pedig védett körülmények között leszünk”

- hangsúlyozta Bierhoff.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!