kutatás

2019.07.01. 21:07

Halálos betegségeket importálnak Japánba a tokiói olimpia miatt

Ebolavírus-törzseket és négy másik halálos betegség vírusát importálja kutatási célokra Japán, hogy diagnosztikai eljárást dolgozzanak ki a jövő évi tokiói olimpiára és paralimpiára való felkészülés jegyében – jelentette be hétfőn a japán egészségügyi minisztérium.

A japán kormány ritka, de gyakran halálos vírusokat fog beszerezni külföldi laboratóriumokból egy-két hónapon belül a fertőző betegségek nemzeti intézetében folyó kutatásokhoz,

a Tokió nyugati külvárosában lévő kutatóintézet az ország egyetlen olyan létesítménye, amely felkészült az ilyen halálos vírusok kezelésére

- mondták a minisztérium illetékesei.

A japán kormány azt tervezi, hogy

az ebola, a lassa-láz, a zika, a marburg és a krími-kongói vérzéses láz vírusát szerzi be.

A Tokió nyugati részén fekvő Muszasimurajama település polgármestere már beleegyezett abba, hogy tanulmányozzák ezeket a vírusokat a létesítményben.

A kutatóintézet az ország egyetlen olyan laboratóriuma, ahol a legmagasabb a biobiztonság szintje.

Az illetékesek többször is találkoztak a település lakóival, és meghívták őket az intézetbe is, hogy megismertessék a tervezett víruskutatásokkal.

Az ebolavírus a testnedvekkel való közvetlen érintkezés útján terjed, a négy másik vírus fertőzött állatokkal érintkezve illetve kullancs által terjed.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!