Szerencsétlenség

2022.05.07. 11:20

Újabb Viking szállodahajó okozott balesetet a Dunán

A Viking Sigyn után újabb Viking-hajó szenvedett balesetet a Dunán. Az Aegir nekiment a komáromi vasúti híd egyik, szlovák felségterületen lévő pillérének. A hajó orra és a berendezés egy része összetört. Tizenegy sérültről számoltak be a szlovák hatóságok.

Pénteken hajnali 3:40 körül balesetet szenvedett egy kirándulóhajó Komáromnál, a Dunán – tájékoztatta a Paraméter nevű felvidéki, magyar nyelvű hírportált a szlovák közlekedésügyi minisztérium.

A Viking Aegir nevű szállodahajó nekiment a komáromi vasúti híd szlovák felségterületen lévő pillérének.

A nyitrai rendőrség felvétele az összetört hajóorról. Forrás: Polícia SR
A komáromi vasúti híd pillérjén látszanak az ütközés nyomai. Forrás: Polícia SR

A szlovák közlekedésügyi minisztérium először arról tájékoztatott, hogy hét személy könnyebben megsérült, később azonban Andrej Dolezal tárcavezető közölte, a sérültek száma tizenegyre nőtt. A történtek után nyolc személyt szállítottak kórházba. Alena Krcová mentőszóvivő a TASR-rel közölte, hogy mindenki eszméleténél volt, többségében felszíni sérülésekről van szó, de volt, aki nyaki vagy hátfájdalmakra panaszkodott, két személy pedig zúzódásokat szenvedett a mellkasán. A szóvivő szerint további sérültek a saját lábukon mentek kórházba.

A balesetet követően a hajó a révkomáromi állami kikötőbe úszott, ahol lehorgonyzott és ellepték a mentők és a rendőrök.

A szállodahajónak jól láthatóan megsérült a jellegzetes orra, valamint a radarja, illetve a berendezésben is károk keletkeztek.

A hajó berendezése is megrongálódott. Forrás: Polícia SR
A hajó konyhája az ütközés után. Forrás: Polícia SR

Az illetékesek jelenleg is vizsgálják a kár mértékét. A minisztérium szerint sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a folyóba.

A baleset oka vélhetően a kapitánynál hirtelen fellépő egészségügyi probléma volt, pontosabbat viszont csak a vizsgálat lezárását követően tudnak mondani.

A Paraméter emlékeztet rá, hogy a Viking flottájának egy másik kirándulóhajója, a Viking Sigyn ütközött 2019-ben a magyar Hableány sétahajóval Budapesten, a Dunán. Az eset során 26 ember életét vesztette, hét koreai utast sikerült kimenteni a folyóból - szemlézte a cikket a Magyar Nemzet.

Borítókép: A révkomáromi kikötőben parkol az összetört Viking szállodahajó (Forrás: Polícia SR)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!