Életveszély

2021.12.05. 15:23

Brutális vihar csapott le, majdnem megfagytak II. Erzsébet alkalmazottai

Krízishelyzet alakult ki a balmorali kastélyban és a körülötte fekvő kis faluban. Szívmelengető összefogás mentett meg sok életet.

A királynő alkalmazottai majdnem megfagytak a balmorali kastélyban, miután az Arwen vihar miatt öt napra krízishelyzetbe kerültek. Ez idő alatt áramuk sem volt.

A királyi család felföldi birtokán, ahol történetesen imád tartózkodni II. Erzsébet királynő, a napokban 145 km/h szél és hóvihar tombolt. A kastély állandó személyzete azonban az ítéletidőben is helytállt.

Miután begyújtották a fatüzelésű kályhákat, a falusiak számára kempingkályhákat és meleg vizet szállítottak. Sőt a nyugdíjas lakosoknak meleg levest is vittek.

Ezt megelőzően egyébként az észak-walesi Gwrych kastélyt evakuálni kellett a vihar miatt. A kidőlt fák miatt összesen 240 ezer háztartásban ment el az áram. Sőt a havazás miatt a vonatok sem jártak az Egyesült Királyság területén.

Szerencsére öt keserves nap után az Arwen tovább állt, és azóta az áram is visszatérhetett a balmorali kastélyba.

„A személyzet nagyon edzett csapat, mivel a tél a Felföldön kemény tud lenni. De fűtés nélkül fagyos volt. Mindenki összefogott. A kastélyban senki sem részesült különleges bánásmódban. Mindenki azt mondta, hogy örülnek, amiért a királynő végül decemberben Windsorban marad”

– árulta el a The Sun oldalának egy bennfentes.

Jelenleg egyébként körülbelül 6000 háztartás maradt még mindig áram nélkül, és további havazást és esőt jósolnak – írja a Ripost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!