vita a csillagok körül

2020.01.30. 14:12

Depardieu éttermét vezeti majd a Michelin ellen pert vesztő sztárszakács

A Michelin-kalauz ellen pert vesztő francia sztárszakács, Marc Veyrat fog főzni a jövőben Gerard Depardieu színész egykori éttermében, a Fontaine Gaillonban.

French chef Marc Veyrat poses on January 28, 2020 in Paris in the restaurant owned by the Moma group "La Fontaine Gaillon" after being appointed its new Chef. - French actor Gerard Depardieu sold "La Fontaine Gaillon" to the Moma group in June 2019. He opened the restaurant serving hearty French classics in 2003 with his then partner actress Carole Bouquet and wine magnate Bernard Magrez. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Stephane De Sakutin

Veyrat elmondta, a régi párizsi operaház közelében lévő, ínyenceket kiszolgáló helyet „elfogadható árakkal rendelkező, kellemes bisztróvá” akarja alakítani. A vendégek például 48 euróért (16 ezer forinért) már megkóstolhatják a Szent Jakab-kagylót is. Kiemelte: egy dolgot biztosan nem akar, mégpedig Michelin-csillagot.

„Ide nem jön be a Michelin” – jelentette ki.

Marc Veyrat azért indított pert tavaly a Michelin francia étteremkalauz ellen, mert La Maison des Bois nevű étterme csak két csillagot kapott a korábbi három helyett. A helyet, amely 2018-ban kapta meg harmadik csillagát, 2019 januárjában minősítették vissza. Veyrat egyeurós jelképes kártérítést követelt a visszaminősítése után elszenvedett károkért és sérelemért.

A nanterre-i bíróság döntése szerint azonban Veyrat semmilyen bizonyítékkal nem igazolta, hogy visszaminősítése miatt bármilyen kárt vagy sérelmet szenvedett volna.

Depardieu júniusban adta el éttermét a Moma francia rendezvényszervező cégnek. A nagy ínyencnek ismert francia színész már 2012-ben, adóproblémák miatt elhagyta Franciaországot. Egy évvel később Vlagyimir Putyin orosz elnök orosz állampolgárságot ajándékozott a színésznek.

A fekete fedora kalapjáról közismert Veyrat egy síbaleset miatt kilenc évig feladni kényszerült munkáját, majd visszatérése után nem sokkal étterme tűz martaléka lett. Három évvel később azonban már Michelin-csillagot kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!