Nádasdladány

2013.11.02. 13:54

Halloween a Nádasdy kastélyban és parkjában

Egy rémisztően jól sikerült estén vehettek részt mindazok akik a plakátok és felhívások csalogatására eljöttek csütörtök délután a Nádasdy kastélyba.

Siki Szabolcs

Ahol most az alagsori rész kapott nagyobb hangsúlyt. 19,20 és 21 órai indulással mentek a nem kis létszámú csoportok, akik zseblámpákkal és egyéb világító eszközökkel voltak fel szerelkezve. Mert most nem a reflektorok,hanem a fáklyák sejtelmes fénye adott némi világosságot.

Sokan jöttek jelmezbe öltözve, családok és baráti társaságok öltöttek humoros vagy ijesztő erre az alkalomra illő ruházatot. Egész fiatal karon ülő gyermek is fehér lepelbe bugyolálva közelített a bejárati ajtóhoz. De a kisebb gyerekekre gondolva, gyermek vigyázóvá alakították át a porta szobát, ahol kézműves foglalkozással múlatták az idejüket amíg a szüleik az alagsori rész borzalmait élik át. Mert volt ott láncfűrészes, csontokat daráló segítővel és had ne soroljam.

Már messziről hallani lehetett amikor egyik-másik azért csak sikított ijedtében és nem minden esetben a fiatalabbakból való volt az illető. De a park esti csendjét is az ijesztgetések zaja szőtte át. A temető részlet és a kétfejű tehénről nem is beszélve ami a parkban volt látható.Alkalmanként az épületen kívül várakozók még boszorkány reptetést is láthattak, viszont a Kastélyban Anna jósnő fogadta a jövőjére kíváncsi látogatókat-hozzá teszem nem őt röptették. Egy megállapítást talán tényként közölhetek miszerint ezen az eseményre többen voltak kíváncsiak mint a Múzeumok éjszakájára.Csak megjegyzésként írnám le a velem megtörtént esetet ami vagy a kastély vagy ennek az éjszakának köszönhető, de a telefonom úgy megbolondult,hogy csak másnap tudtam ismét használni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!