Nádasdladány

2012.01.16. 18:04

Összefogás Kövér Lacikáért

Nádasdladány - Egy fiatal nádasdladányi család kisfiának lenne szüksége segítségre, a 8 hónapos Kövér László Márkot esseni gyógykezelésre kellene vinni.

Siki Szabolcs

Kövér László Márkról 2 hónaposan derült ki, hogy a máj felé nem fejlődött epe út. Ekkor már műtéti beavatkozást hajtottak végre rajta. Szülei sokat hordják kezelésekre a gyermeket, akinél májelégtelenséget diagnosztizáltak. Németországban, Essenben volna lehetőség májtranszplantációra, valószínűleg az anyuka májából. A SOTE klinika „Egy szív” alapítványa a kiutazásra elegendő pénzt tudná biztosítani az édesanya és a kisfiú számára, de a további, körülbelül 3 hónapos ott tartózkodás költségeihez szükség lenne támogatásra.
A tervek szerint Nádasdladányban nyitnak a gyermek számára egy számlát, ezen kívül az összefogásban segítséget nyújt a gyermekorvosi, védőnői, ifjúságvédelmi szolgálat is. A helyiek adományokat gyűjtenek, az akciót Varga Tünde polgármester is támogatja.  Ő elmondta: februárban jótékonysági rendezvényt kívánnak szervezni Lacika javára a Nádasdy- kastélyban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!