Nádasdladány

2011.11.21. 12:49

Nádasdy-nap az iskolában

Nádasdy-napot rendeztek a hét végén a helyi általános iskolában. A gyerekek változatos műsort adtak.

Siki Szabolcs

Az iskola néptánc csoportja lakodalmas gyerektáncokkal nyitotta meg a műsort. Ezt követően Szekeres Zoltánné iskola igazgató köszöntő beszédét hallhattuk, amelyben rövid történet hangzott el az 1959 óta működő iskola indulásáról.
1995. november 18-án volt a névadó ünnepség, azóta Gróf Nádasdy Ferenc Általános Iskola a hivatalos neve. Az igazgató köszöntőjében említést tett arról is, hogy legyünk büszkék iskolánkra. Kitért még az egész nap zajló vetélkedőkre, ügyességi versenyekre, amelyeken   nyolc iskola több mint 200 diákja vett részt. Szólt a verseny helyezéseiről és arról is, hogy a művészettörténeti vetélkedő a Nádasdy-kastélyban volt péntek délelőtt, ismert és rangos zsűri előtt.
A műsorban ezután gospel és rock dalok következtek, ezeket Dabóczy Márta tanárnő tanította be, aki dalrészletenként a színpad egyik végétől a másikig sietett,ugyanis mindig más hangszeren kísérte a kórust.



Krivács Erzsébet, a nyolcadikasok osztályfőnöke bécsi keringőt tanított be osztályának, tőlük azt láttuk. Janikovszky Éva Velem mindig történik valami című írását az első osztályosok adták elő Pénzes Zsuzsa tanárnő segítségével - a humoros részekben bővelkedő mű sok-sok nevetést hozott ki a közönségből. Fogalmazhatnám úgy is, hogy a kis elsősök nagy produktuma. Hutvágner Györgyné az ő másodikosainak Virágok versenye - ki a legszebb virág?címmel tanította be a szép színes virágokat felsorakoztató  műsort. A legendás 3-1-es győzelmet elevenítették meg az ötödikesek Dabóczy tanárnő irányításával.
A Négyszögletű kerek erdőből a harmadik osztályos tanulók vittek színpadra egy részletet, őket Fister Zoltánné készítette fel. Harmatiné Pap Éva hetedikesei modern táncokkal szórakoztatták a zsúfolásig megtelt tornacsarnok vendégeit. A hatodikosokat Szűcs Szilvia osztályfőnök marionett, pantomim, bábjáték mozgásaira tanította be. A  zenés, énekes műsorszámoknál szinte mindig csatlakozott tapssal a lelkes közönség, amely élvezte a műsort. Arany János Rege a csodaszarvasról című szerzeményét a negyedikesek adták elő Tóth Anna felkészítésével.
Egy látványos tűztáncot a harmadikosok mutattak be, végezetül a már említett nyolcadikos osztály lépett a színpadra a 60-as évek házibuli hangulatát felidéző táncos műsorával. A gyöngyöző homlokú táncosok ráadásként ismét eltáncolták a közel 10 perces rockys, twistes mixüket.

Változatos, látványos két órát kaphatott ez évben a közönség a Gróf Nádasdy Ferenc Általános Iskola diákjainak Nádasdy-napi műsorában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!