FEJÉR ÉVFORDULÓS EMLÉKEI

2021.05.05. 07:05

Megbénult Kápolnásnyék közlekedése az autópálya felújítása miatt

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Baráth Eszter

Konferencia Fehérváron

1961-ben a Fejér Megyei Hírlap számolt be a Székesfehérváron tartott hajóipari konferenciáról. Hatvan éve második alkalommal rendezték meg az országos tanácskozást, amire akkor a Technika Házában került sor. „A Gépipari Tudományos Egyesület által rendezett háromnapos tanácskozáson mintegy 350 magyar és 46 külföldi szakember vett részt, köztük a Dunabizottság Magyarországon tartózkodó tagjai” – számolt be az eseményről a megyei napilap.

A vasút bemutatása

1971-ben Az első székesfehérvári vasúti napok címet olvashatták a címlapon. „A Közlekedéstudományi Egyesület székesfehérvári csoportja az Alba Regia napok eseménysorozatához csatlakozva, az országban is elsőként vasúti napokat rendez” – hívták fel az olvasók figyelmét ötven évvel ezelőtt. A látogatókat képletesen az Idegeneknek belépni szabad! felirat várta, hiszen a program célja az volt, hogy az érdeklődők és az utasok megismerjék a vasútállomás olyan helyeit, rendszereit, amelyeket korábban még nem láthattak.

Autópálya felújítása

2001 májusában a Velencei-tó déli részén lévő önkormányzatok már jó ideje törték a fejüket azon, hogyan fogják átvészelni az M7-es autópálya felújításának idejét. „Érdemes megnézni, már az elmúlt hétvégén bedugultak a falvakon átvezető utak, pedig még nincs is szezon – mondta Velence polgármester asszonya” – olvashatták a lakosság napjait megnehezítő helyzetről húsz évvel ezelőtt.

Az M7-esről levezető és Kápolnásnyéket kettészelő úton már szinte lehetetlen volt az áthaladás egy-egy hétvégén, az autópályáról rengeteg autó érkezett, a falu közlekedése pedig megbénult. Ezért a település vezetése igyekezett elérni, hogy az illetékesekhez eljusson tervük, miszerint körforgalom lenne a megoldás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!