Múltidéző

2022.01.20. 15:00

Fejér évfordulós emlékei január 20-án

Kecskés Zoltán

Legördült az első készáru 

60 évvel ezelőtt mérföldkőről számolt be a hírlap a nagyvenyimi autótartozékokat gyártó üzem életéből: A Dunaújvárossal szomszédos Nagyvenyimben – a volt zirci apátság egykori olajütő malmának átalakított épületében – nyolcadik hónapja dolgoznak az Autótartozékokat Gyártó Vállalat újonnan berendezett üzemében. A korszerű forgácsoló gépekkel felszerelt gépgyárban dunaújvárosi asszonyok és leányok dolgoznak. A múlt évben az autótartozékoknak csak egyes al­katrészeit készítették el nagy mennyiségben, amelyeket azután a fővárosi üzemben szereltek össze. Idéntől azonban az üzem emeleti csarnokában felállított szerelőszalagján, az esztergaműhelyben gyártott al­katrészeket összeszerelik. Az első készárut, a Skoda gépko­csik részére készült 3500 kipufogótömítést a mai napon szállították el az üzemből – adott hírt a megye lapja.

 

Postaiskola Bicskén 

A posta vezérigazgatósága és a Fejér Megyei Tanács megállapodása szerint 1972 szeptemberétől a bicskei Vajda János Gimnázium és Szakközépiskolában postaforgalmi képzés kezdődik – számolt be 50 éve a hírlap címoldalán, amelyből továbbá kiderült, hogy az új szakképzésre Pest, Fejér és Komárom megyéből jelent­kezhetnek a tanulók, az elhelye­zésükre a bicskei gimnázium kollégiuma nyújt majd lehetőséget, amelyet 1974-ben bővítenének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!