December 30.

2020.12.30. 07:45

Szakrendelő-, és útátadás – Fejér évfordulós emlékei

Lássuk, hogy mi történt megyénkben ezen a napon az elmúlt évtizedekben!

FMH

Útátadás Sárbogárdon

Az 1970. december 30án megjelent Fejér Megyei Hírlap címlapon számol be arról, hogy végre elkészült a 63-as főútvonal Sárbogárdot átszelő „luca-szakasza”. A tudósítás szerint a „kényszerű, többszöri határidő-módosítás után az átépítés 1970. december 31-i végső időpontját tartani tudták, sőt két nappal előbb, 29-én átadták a forgalomnak a sokat vitatott 3,2 kilométer hosszú útszakaszt, s a gépjárművek most már zavartalanul közlekedhetnek”. Az év végi hírek közé tartozott az is, hogy a Videoton rádiógyáregysége 29-én befejezte éves termelési tervét. A gyáregység üzemei több mint kétszázezer rádiókészüléket gyártottak, amelynek 30 százalékát öt országba – Szovjetunióba, Lengyelországba, Svédországba, Svájcba és a Vietnami Demokratikus Köztársaságba – exportálták.

Mindenki teljesít

Tíz évvel később, 1980. december 30-án már több vállalat is hasonló sikerekről számolt be: a Hírlap aznapi száma szerint sok vállalattól érkezett hír arról, hogy „eredménnyel jártak a gazdálkodás javítására tett intézkedések, termékeik kelendősége, nyereségük növekedése lépést tartott a magasabb követelményekkel. Napokkal az esztendő befejezése előtt egész sor munkáskollektíva jelentette, hogy teljesítette, amit 1980-ra vállalt, jobb minőségű munkával, a fegyelem szilárdításával hozzásegítette vállalatát az év sikeres zárásához.”

Átadták a szakrendelőt

Az 1990. december 30-i Fejér Megyei Hírlap beszámolt arról, hogy „Minden külsőség nélkül tegnap délelőtt birtokba vette a székesfehérvári Szent György Kórház az új szakrendelőt. A 80-as években született döntés eredményeképpen – többszöri határidő-módosítás után – a kivitelező, a beruházók átadták a csaknem 220 millió forintért felépített létesítményt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!