Mezőszilas

2017.06.02. 08:56

Mezőszilas: átadták a Németh László-díjat

Mezőszilas – A községi Németh László-díjat évek óta a jeles író emlékére rendezett ünnepségen adják át a településen.

V. Varga József

A díjról úgy tartják a faluban, hogy az megegyezik az önkormányzat díszpolgári címével.

A Németh László-díjat Magyar József polgármester adta át posztumusz Mészáros Gyula pedagógusnak. A díjat özvegye, Mészáros Gyuláné Ibolya asszony vette át. Mészáros Gyula nemzedékek sorát okította minden hasznosra, szépre és jóra a faluban.

Az érintettség okán Magyar Józsefné Zsuzsának, a képviselő-testület külsős szociális bizottsági tagjának Pethes Pál alpolgármester nyújtotta át a Németh László-díjat.

Magyar Józsefné Zsuzsa Fotó: V. Varga József

Magyarné Zsuzsa 12 évet töltött asszisztensi munkakörben a háziorvosi szolgálatnál. Később részmunkaidősként is lankadatlanul dolgozott tovább szociális segítőként, családgondozóként Mezőszilason, segítve számtalan idős és fiatalabb ember, illetve gyermek, valamint mentálisan rászoruló egészségkárosodott falubelijét.

A szilasiak jól tudják, hogy mindig, bármilyen ügyükkel fordulhatnak hozzá nemcsak hét közben, de hétvégén, az otthonában is. Aktív vöröskeresztesként három évtizede lát el jószolgálati feladatokat, szervezi a véradást, az ingyenes ruhaosztást. Már negyedik ciklusban külsős tagja az önkormányzat szociális bizottságának.

Mészáros Gyuláné Ibolya asszony és Magyar József polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!