Mezőföld

2011.09.22. 07:33

Erdőket jártak, nagyvadakat lestek

Cece - Folytatódott a múlt héten meghirdetett Fa-iskola program az iskolában. Kézműves-foglalkozásra, kirándulásra is jutott idő.

Miskei Anita

Előbb a felső tagozatosok kóstolhattak bele a kézműves-foglalkozásokba, amelynek keretében az erdőt jeleníthették meg a négy évszaknak megfelelően. Majd az alsó tagozatosok erdei állatokkal és virágokkal népesítették be az elkészült nagy méretű művet. A csapatmunkát követően a másodikosok  egy erdei túrán vehettek részt, a Cece és Alsószentiván között található természetvédelmi területen ismerkedtek a védett természeti értékekkel. A felsősök   Annafürdőre kirándultak, ahol a helyi erdei iskolát tekintették meg. Bejárták a tanösvényt, s   a kilátóról megfigyelték a térség domborzati viszonyait,  a vadasparkban  a helyi erdők nagyvadjait is tanulmányozták. Hétfőn az elsősöknek jutott izgalmas program, a helyi tájmúzeumban jártak.  A vadászházban a vadőr tartott tárlatvezetést, a kézműves-foglalkozások során a fafaragás és a kosárfonás mesterfogásait ismerték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!