Lepsény

2016.11.12. 18:53

Lepsény: újborünnep a Tikacs-hegyen, libasült vacsorával

Lepsény - Az eső nemhogy csillapodott volna, de délutánra még jobban rázendített szombaton. A borbarátok Szent Mártont köszöntötték.

V. Varga József

A szűnni nem akaró eső persze nem riasztotta el a lepsényi és mezőszentgyörgyi borbarátokat és kedves vendégeiket, akik Zsuppán István Tikacs-szőlőhegyi présházának összes termébe húzódtak be Márton napját köszöntendő. Néhányan az ódon, meleg pincéből följebb sem akartak vándorolni.

Urunk, Istenünk! Ajándékozó kezeddel áldd meg és szenteld meg ezt a bort! – így hangzott az áldás a borbaráti kör elnökének terciáján.

Dózsa István (j), Szűcs Sándor és Zsuppán István. Borszentelés és boráldás Szent Márton napján
Fotó: V. Varga József

Dózsa István katolikus esperes és Szűcs Sándor református lelkipásztor Uljár Pál és Berta József pincéjénél is megszentelte és megáldotta az újbort, merthogy a derék kompánia, dacolva az időjárás viszontagságaival, még két portát útba ejtett az esti mulatságot megelőzendő.

 

A zamatos nedűk derűs kóstolója aztán szombaton este a művelődési házban folytatódott, ahol a borbarátok fehérasztal mellett költötték el a finom libasült vacsorát (libacomb és libatepertő, tört krumpli és párolt káposzta).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!