Kultúra

2015.06.07. 13:51

Most két művésznő vette birtokba Velencei-tavi Galériát

Horváth Réka festőművész és Vass Eszter nemezműves alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton este a Velencei-tavi Galériában.

Buthy Lilla

Edith Piaf lágyan ringatózó sanzonjai és Horváth Márk, Dobai István duójának pezsgő gitárjátéka adta az esti kiállításmegnyitó háttérzenéjét. Ha lett volna olyan, aki éppen csak úgy ismeretlenül és céltalanul betoppan a megnyitóra, ő is megérezte volna, hogy itt most bizony művésznők vették birtokba az olajfesték illatú falakat. A vibráló, nőies energiák mellett a hangulat családias volt, de most a szó egy másik értelmében: valóban zsúfolásig megtelt a magtárépületből kialakított romantikus hangulatú Velencei- tavi Galéria a két helybeli művészt ünneplő barátokkal, családtagokkal.

A két vidám alkotó a megnyitón: Horváth Réka és Vass Eszter (Fotó: Koppán Viktor)

A kiállítást megnyitó Juhász Zsófia elmondta, Vass Eszter alkotásait korábban már a Művészetek Háza kiállítótermében is láthatta a közönség. Mivel a nemezelésről talán kevesebbet tudunk, így foglalta össze alkotói munkáját, pár szóban:

– A munkáim gyapjúból készülnek, szappanozom, vizezem és gyúrom őket, mire ilyenek lesznek. A gyapjúk általában színesek, részben én festem őket – mondta el a megnyitón Vass Eszter.

– Ő van kéznél. Mia a lányom – nevet fel Horváth Réka, amikor a legtöbb képén megtalálható fekete hajú és szemű, kivételes szépségű kislányról faggatom, aki nyilvánvalóan a művész egyik kedvenc témája.

– Tizennégy éves korom óta festek. Már gimnáziumban, aztán egyetemen is képző és iparművészetire jártam. Az embert, a portrét kedvelem a legjobban. Imádom a régi dolgokat, nagyon izgatnak az érdekes emberek és az úgynevezett mugshot-ok, rendőrségi felvételek. Megfognak, sőt egyszerűen bolondja vagyok a régi fotóknak. De természetesen szívesebben festek élő modellt – tette hozzá virágcsokorral a kezében, gratulációk közepette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!