Káosz és Rend

2017.10.07. 19:46

Megnyílt a MAOE kiállítása a szegedi Reök-palotában

Káosz és Rend címmel a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) több mint hatszáz tagjának alkotásaiból nyílt a hazai kortárs képzőművészeti törekvéseket bemutató reprezentatív tárlat.

Nátyi Róbert, az intézmény művészeti vezetője elmondta, a MAOE fél évtizede azzal a szándékkal hívta életre szalon jellegű tematikus kiállítás-sorozatát, hogy megmozdítsa a magyar képzőművészszakma szinte egészét.

Évek óta több mint hatszáz művész jelentkezik ezekre a kiállításokra: a festészet, a grafika, a kisplasztika, az iparművészet és a fotográfia eszközeivel közelítik meg az aktuális tárlat tematikáját, amely idén a Káosz és a Rend viszonya.

A művészettörténész szerint a szegedi tárlatra inspiratív anyag gyűlt össze. A csaknem 650 alkotás még a Reök-palota kétszintes kiállítóterében sem férne el, ezért az alkotásokat nem a maguk fizikai valójában, hanem térinstallációként, 70-szer 100 centiméteres reprodukciókon mutatják be.

A kiállítótérben a látogatókat a művek egyfajta zsúfoltsága fogadja, de a szakember úgy látja, ez önmagában erőt ad, ebben a mennyiségben már nem zavaró. Az érdeklődők pedig a hazai kortárs képzőművészet viszonylag széles szegmensét ismerhetik meg.

A MAOE kiállítás-sorozatának első állomásán, a Fővárosi Nagycirkuszban hasonló formában találkozhatott a közönség a kortárs alkotásokkal, majd a szentendrei MűvészetMalom adott helyet a tárlatoknak. Nátyi Róbert a tízéves Regionális Összművészeti Központban folyó munka elismerésének is tartja, hogy idén Szegeden mutatkoznak be az egyesület képzőművész tagjai.

Borítófotó: Érdeklődő a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) Káosz és rend című képző-, ipar- és fotóművészeti kiállításának megnyitóján a szegedi Reök-palotában 2017. október 7-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!