Kultúra

2016.11.29. 15:45

Mennyire gyors a villám nyelvtanfolyam? (x)

Egy nyelvvizsga előtt nagyon jól jön, ha megismerkedhetünk a villám nyelvtanfolyam fogalmával.

A villám nyelvtanfolyam több dologban is eltér a gyors nyelvtanfolyamoktól és az intenzív kurzusoktól. Cikkünkben bemutatjuk ezeket a különbségeket, megmutatjuk, hogy miért hasznos és szükséges a villám nyelvtanfolyam és elmeséljük, hogy az euroexam.org esetében ez hogyan is működik. Hasznos tippek nyelvvizsga előtt itt, hogy az utolsó hajrában még több mindent megtanulhass.

Nyelvtanfolyam szükségessége a vizsga előtt

Sokan vannak, akik nem pusztán azért járnak nyelviskolába, hogy papírt szerezzenek, hanem a tudásért – sőt, mi mindig is ezt a tábort próbáljuk erősíteni, hiszen úgy tartjuk, hogy a diploma csak egy plusz, a tudás az, ami rendkívül fontos. Ezek az emberek általában évekig járnak nyelvórákra, hetente egy vagy két alkalommal találkoznak egy csoporttal, tanárral és szépen lassan elsajátítják a nyelvet.

Amikor azonban már elég jól haladnak, akkor általában ők is elmennek egy nyelvvizsgára, hiszen csak úgy lehet például a munkában is hasznosítani a nyelvtudást, ha tudjuk bizonyítani, hogy van. A nyelvtudást igazoló dokumentum sok előnyt jelent, de ez már egy másik cikk témája.

Tehát, még ha beszéli is valaki nagyon jól az adott nyelvet, egy nyelvvizsga előtt muszáj célzottan is készülnie arra a nyelvvizsgára, hiszen például feljöhet a globális felmelegedés témája, amiről azért az anyagnyelvünkön sem annyira könnyű beszélni. Egy gyorsabb, vizsgára felkészítő nyelvtanfolyam tehát nagyon jól jön a vizsga előtt – például a villám nyelvtanfolyam.

A villám nyelvtanfolyam lényege

A villám nyelvtanfolyam lényege, hogy a nyelvvizsga előtt konkrétan, célzottan tudj készülni, de nem csak egy egyszerű felkészítést jelent, hanem azt is, hogy belekukkanthattok a nyelvvizsga menetébe, abba, hogy például hogyan értékelik a teszteket, mikre kell odafigyelni, mire kaphattok plusz pontot, vagy hogy éppen miért jár levonás.

Egyébként általában egy nyelvtanfolyam végén, a nyelvvizsga előtt ilyeneket szoktak a tanárok csinálni, tehát felhívják a figyelmet ezekre a dolgokra, ám a villám nyelvtanfolyam pontosan egy olyan speciális képzés, ami azoknak szól, akik addig nem jártak órákra, nem készültek konkrétan egy nyelvvizsgára, de elég tudást éreznek magukban, hogy vizsgázzanak.

Ez a villám nyelvtanfolyam egyébként azoknak is tökéletes lehet, akik még nem is biztosak abban, hogy vizsgáznának, de szeretnék megnézni, hogy miből is áll egy ilyen vizsga stb.

Villám nyelvtanfolyam az Euroexamnél

Az Euroexam a vizsgái előtt hirdet villám nyelvtanfolyamot, amelyet villámtréningnek neveznek, és amely tökéletes segítséget nyújt a felkészüléshez. Ez egy hétvégi intenzív kurzus, ami 2x5 órát jelent egy szombati és egy vasárnapi napon.

Egy ilyen hétvége alkalmával mindent meg lehet tudni, ami a vizsgával kapcsolatos, de vizsgatippeket is haza lehet vinni, illetve felhívják a figyelmet arra is, hogy mik lehetnek a vizsgán a buktatók. Természetesen nem csak elméleti, hanem gyakorló része is van a hétvégének, amely szintén nagyon hasznos. Érdemes a honlapon böngészni a dátumokat, hogy ne maradjunk le a következőről.

A villám nyelvtanfolyam nem keverendő össze az intenzív nyelvtanfolyamokkal, amelyek általában több hetesek és az a lényegük, hogy minden nap legalább 3 órás nyelvtanulást vesznek igénybe. Ez általában azoknak jön jól, akik szeretnének nagyon gyorsan elsajátítani egy alapot, ez azonban a nyelvvizsgához általában nem szokott elég lenni.

Nyelvvizsga előtt mindig jól jön egy villám nyelvtanfolyam, ami a maga 10 órájával tényleg elég villámnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!