Kultúra

2016.09.25. 18:10

Kulisszajárás, randevú a színészekkel, kóstoló a színházi miliőből

Székesfehérvár - Miénk, nézőké volt a világ, vagyis az egész színház szombaton. Egész nap remek programokkal várták az érdeklődőket a Vörösmarty Színházban.

Buthy Lilla

A színház zárt világ, mi nézők általában már csak a hónapok során, rengeteg munkával felépített végeredményt látjuk a nézőtérről. A tökéleteset. Szombaton azonban az évadnyitó nyílt nap keretében több darab próbájába is betekinthettünk, ahogy színművészek tárlatvezetésével a kulisszák mögé is.

A randevúk, dedikálások és kulisszajárások mellett egész nap társasjátékokkal (színházi puzzle, útkereső, memóriajáték) és jelmezben fotózkodással várták a színház kicsi és nagy rajongóit Fotó: Koppán Viktor

Kozáry Ferenc reggel még olyan gyerekeknek tartott előadást a színházról, akik a színészi pálya felé kacsingatnak. A színház kávézójában szép számmal összegyűlt utánpótlásnak a többi között újságpapírokkal, mint kellékekkel kellett kifejezniük egy történetet, de a gyakorlat mellett szó esett drámáról, katarzisról és arról is, hogy igazából a száj a lélek tükre, a színész szerint ezzel lehet a legtöbb érzelmet kifejezni.

 

Este már a színésztársait izzasztotta meg feladataival. Varga Gabi, Lábodi Ádám, Kuna Károly és Andrássy Máté az esti improvizációs játék során bebizonyította, ha egyszer belemelegednek a feladatba, nincs megállás.

 

Elindul a humorlavina. Kiderült az is, hogy a színészet olykor matematika is, hogy kérdezni nem is olyan egyszerű, és az is, hogy a színészeket akkor is nagyon szeretik a nézők, ha nem a tökéletesre formált karakterek képében, hanem esendő önmagukként tűnnek fel a színen , egy karnyújtásnyira tőlük. Olyan közel, együtt vibrálva a játékkal, a játszókkal, hogy ha kell, még olvasószemüveggel is kisegítik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!