Kultúra

2015.07.23. 18:53

Emeli Sandé és Dee Dee Bridgewater lépett fel a VeszprémFesten

Veszprém - Emeli Sandé adott lenyűgöző koncertet a VeszprémFesten, ahol várban Dee Dee Bridgewater, Irvin May-field, a New Orleans Jazz Orchestra is fellépett a hétvégén.

Balla Emőke

Két nagyszabású, műfajában különböző stílusú koncerttel várta a vendégeket hétvégén a VeszprémFest. A dzsessz műfaját ami kezdetektől része, alapja volt a prémium zenei fesztiválnak idén a Grammy- és Tony-díjas dzsesszóriás, Dee Dee Bridgewater, Irvin Mayfield és a New Orleans Jazz Orchestra képviselte. Dee Dee Bridgewaternek a klasszikus, hagyományos dzsessz a sajátja, ugyanakkor mindig újabb utakra téved. A háromszoros Grammy-díjas művész karrierje során mindig hidakat épített a műfajok között, zenés színházi karriert is befutott. Egyedi jelenség, hatalmas, erőteljes hangjával, megjelenésével, humorával, közvetlenségével. A veszprémi közönség is megtapasztalhatta erejét, energiáját, lendületét, óriási hangját, ahogyan uralta a színpadot. Igazi egyéniség, aranykeretes szemüvegével, színes tollas, kerek esernyőjével, remek hangjával.

Emeli Sandé koncertjét a nagy érdeklődésre való tekintettel eredetileg is a Veszprém Arénába hirdették Fotó: Balogh Ákos


A koncert másik fellépője a harminchat éves, kétszeres Grammy- és Billboard-díjas dzsessztrombitás, Irvin May-field, aki tizenöt albumot jegyez. A két előadó a zenekarral együtt nagyszerű estét adott. A koncert végén Dee Dee Bridgewater elénekelte a What A Wonderful World című népszerű Louis Armstrong-slágert, majd a zenészek a nézőtérre sétálva, a közönség soraiban végigvonulva köszönték meg az estét.

Az idei VeszprémFest egyik legjobban várt produkciója a szombat esti nagyszínpadi előadás. A szervezők eredetileg is a Veszprém Arénába tervezték a programot, hiszen itt 4300-an hallhatták a világhírű brit soul- és R&B- énekesnő és dalszerző, Emeli Sandé koncertjét, mint a várban. A sztár először koncertezett hazánkban. A programra az ország számtalan pontjáról érkeztek a nézők, a Dunántúl nagyobb városaiból, Budapestről is sokan.

Az énekes először jár Magyarországon

Mészáros Zoltán fesztivál-igazgató örömmel üdvözölte Emeli Sandét. Elmondta, hogy 2012-ben az év legjobb énekesnője, albuma az év legjobb lemeze lett, ő énekelt a 2012-es londoni olimpiai játékok nyitó- és záróeseményén is. Az énekes meghatottan szólt arról, hogy először jár Magyarországon. A vokalistákkal és zenekarával együtt Veszprémben is nagyszerű koncertet adott, egymás után énekelte a dalokat: Clown, Read All About It, My Kind Of Love. Elhangzott a David Guettával közösen készített számuk is What I Did For Love , mely Európa-szerte a slágerlisták élén szerepel. A közönség a második számtól kezdve folyamatos tapssal kísérte őt. Emeli Sandé magával ragadó előadó, a nézők is hatása alá kerültek. Bevállalós, nyitott, ez öltözékén is tükröződött. Hatalmas hangja betöltötte a Veszprém Arénát, lenyűgöző a színpadon, dallamaiban és szövegeiben is felejthetetlen. Nemcsak ő nyújtott kiemelkedő produkciót, de a vokalisták is, akik a sztár nélkül is bemutatkoztak, sőt a cappella is énekeltek.

Az élménydús koncertet a Next To Me című sláger zárta. A közönség lelkesen tapsolt, várta a ráadásokat, de a világsztár nem jött ki újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!