Kultúra

2015.02.07. 14:45

Legifjabb furulyások, ha versenyeznek

Székesfehérvár - Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém megyei zeneiskolások töltötték meg csengő-bongó furulyaszóval a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskolát szombaton.

Buthy Lilla

Csak a versenyt megnyitó ünnepség és feszült várakozás közepette uralkodott csend a zeneiskolában. A verseny előtt az épület több pontján is furulyaszót hallottunk, gyakoroltak a gyerekek, kihasználva még az utolsó pillanatokat is. Heten sajnos betegség és a Somogy megyei rendkívüli időjárás miatt nem tudtak eljönni a várva várt megmérettetésre.

A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI kétévente szervezi meg a versenyt alapfokú művészeti tanulmányokat folytató diákoknak. A produkciókat mindig neves szakmai zsűri értékeli. Ezzel a versennyel a régió tehetségeinek bemutatása a cél, ami persze szakmai fórum is egyben a furulyát tanító zenepedagógusoknak is.

Fotó: Molnár Artúr

- A mai napon négy megyéből érkezett fiatalok játszanak furulyán. A legfőbb célunk, hogy megmutassuk, a furulya nem csupán egy amatőr hangszer, hanem nagyszerű lehetőségek rejlenek benne, mind a szólistáknak, mind a kamarazenélés terén. A gyerekek mindig nagyon várják a következő versenyt, senkit sem kell noszogatni azért, hogy részt vegyen rajta - mondta el Lits Zsuzsanna tanárnő.

A megnyitó után a ma már egyetemista Képli Anita furulyázott, aki anno éppen egy ilyen versenyen járt először az iskolában, ekkor döntötte el, hogy ebben az intézményben akarja a tudását elmélyíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!