Kultúra

2014.11.24. 14:55

Európai gondolkodók

FMH-információ - Tomá Sedlácek és Jürgen Habermas után novemberben a világhírű lengyel filmrendező, Krzysztof Zanussi előadásával folytatódik az Európai gondolkodók sorozat.

Szabó Zoltán

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete 2014-ben olyan európai származású gondolkodókat látvendégül Budapesten, akik gazdasági és társadalmi kérdésekben maradandót alkottak, de akik eddig nem, vagy csak kevéssé voltak ismertek hazánkban. A sorozat célja, hogy új megvilágításba helyezze Európát, illetve, hogy közös gondolkodásra ösztönözzön a kontinens és az Európai Unió jövőjéről. A sorozat 2014-es zárásaként november 26-án, 17 órakor, a Persona non grata rendezője és a Csoda Krakkóban producere, Krzysztof Zanussi a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, az Ódry Színpadpon tart előadást, melynek címe: A Kelet az Kelet, a Nyugat az Nyugat - igaza volt Kiplingnek? Másnap, november 27-én, 18 órakor az Európa Pontban Európa jövőjéről, az ukrán helyzetről és lehetséges következményeiről fejti ki véleményét Zanussi.

Krzysztof Zanussi rendező
Fotó: wikipédia

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!