Kultúra

2011.02.07. 19:05

Médiatörvény - Koltay András: egyetlen párt sem uralhatja a médiát

Egyetlen párt, így a Fidesz sem tudja uralni a médiát - jelentette ki Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja egy hétfői pódiumbeszélgetésen.

MTI

A Budai Liberális Klub rendezvényén Koltay András kifejtette: a kilencvenes évek médiaháborúja, amely arról szólt, hogy minden számottevő politikai erőnek jut-e "kellő mennyiségű" médiafelület, véget ért; aki akarja, el tudja mondani a véleményét.
 Hozzátette: az ezt lehetővé tévő fórumok - mindenekelőtt az internet elterjedése miatt - még akkor is újrateremthetők volnának, ha egy "ellenzéki lap" a rá kiszabott büntetések miatt ellehetetlenülne. Véleménye szerint ez azonban nem fog megtörténni, mivel egy politikai napilapnak éveken át súlyos jogsértések sokaságát kellene elkövetnie ahhoz, hogy a médiatanács 25 millió forintos bírsággal sújtsa, és ezt aztán a bíróság is jóváhagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!