Külföld

2008.11.11. 09:26

Újabb leépítések a Wall Streeten

<b>USA</b> - A Wall Street-i bankok a jövő évi költségvetésüket készítve bejelentették nagyarányú leépítési terveiket. Közel 70 ezer fős elbocsátás várható.

nincs nev

A tőkepiac legnagyobb szereplői akár 25-30 százalékkal is csökkenthetik munkaerő-állományukat: a Goldman Sachs 3200 fős leépítést jelentett be, a Citigroup 23 ezer főt bocsát el, a Merrill Lynch 5700 fővel csökkenti alkalmazottai számát, a Morgan Stanley-nél pedig 4400 ember állása szűnik meg, és további bankok is elbocsátanak. 

Az elbocsátási hullám leginkább a befektetési bankokat és a kereskedelmi egységeket érinti, ezzel tovább romlik a nagy pénzügyi központoknak helyet adó városok, elsősorban New York, London és Hongkong helyzete, mivel csökkennek az adóbevételek és romlik az ingatlanpiaci helyzet - közölte az Index. 

A válság nyomán eddig mintegy 150 ezer ember veszítette el az állását a pénzügyi szektorban világszerte, de a Federal Reserve legutóbbi tanulmánya szerint a következő években csak New York városában 55-78 ezer pénzügyi állás szűnhet meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!