Külföld

2009.06.17. 15:10

Izrael nagykövete elítéli a holokauszt emlékmű meggyalázását

FMH - Aliza Bin-Noun, Izrael nagykövete mélységes megdöbbenésének adott hangot a magyar holokauszt Duna-parti emlékművének meggyalázása miatt - közölte Büchler András, Izrael Állam budapesti nagykövetségének sajtótitkára szerdán az MTI-vel.

feol.hu

A közleményben utalt arra: hatvanöt évvel ezelőtt a nyilasok ezreket lőttek a Dunába azon a helyen, a zsidó áldozatokra emlékeztetnek az emlékművet alkotó lábbelik.
"Az elkövetők a magyar történelem legsötétebb korszakának emléket állító szobrokat gyalázták meg e nemtelen, durva tettel, persze az éj leple alatt, mert nekik semmi sem szent, semmi nem minősül blaszfémiának. E merénylet sajnos jelzés értékű, mert az utóbbi években megerősödött a magyar szélsőségesek, rasszista csoportok magabiztossága, amelyek nyíltan visszautasítják az emberi méltóság és demokrácia alapértékeit" - áll a közleményben.
A nagykövet szerint az ilyen szélsőséges megnyilvánulásokat el kell ítélni.
    
Hétfő reggel ismeretlenek disznólábakat tettek a pesti alsó rakparton található Cipők a Duna-parton elnevezésű szoborkompozícióhoz.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!