Külföld

2011.05.23. 04:43

Szélsőségesek támadtak egy karacsi támaszpontot bin Laden halála miatt

Hétfő reggel még tartott az a közelharc a pakisztáni hadsereg egyik karacsi légi támaszpontján, amely előző este kezdődött szélsőségesek egy vakmerő támadásával. A tűzpárbajban eddig öt pakisztáni katona halt meg, és további tizenegy ember megsebesült - közölték biztonsági tisztségviselők.

MTI

A támadás elkövetőjeként a tálib lázadók jelentkeztek, és közölték, hogy Oszama bin Laden al-Kaida-vezető megölése miatti bosszúból támadták meg a támaszpontot.
Tizenöt-húsz, lőfegyverrel, rakétagránáttal és kézigránáttal felszerelt, testére pokolgépet erősítő ember rohamozta meg az erősen védett létesítményt. Megszállták több hangár emeleti részeit, és onnét lőttek a katonákra. Felrobbantottak két repülőgépet, és több másikat, valamint helikoptereket is megrongáltak. Az akció során az éjszaka volt egy időszak, amikor patthelyzet alakult ki, majd hajnalban újrakezdődtek a robbanások és lövések.
Az este körülbelül egy tucatnyi mentőautó érkezett a támaszponthoz, a pakisztáni hadsereg pedig erősítést - katonai és rendőri kommandókat - küldött a támaszpont személyzetének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!