Külföld

2011.05.16. 16:33

Az IMFvezetése nem várja el Strauss-Kahntól, hogy lemondjon

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) egy, a CNBC-nek névtelenül nyilatkozó illetékese szerint az IMF vezetése nem várja el Dominique Strauss-Kahntól - aki jelenleg a New Yorki-i bíróságon várja, hogy ismertessék vele az ellene emelt vádakat - sem azt hogy lemondjon a vezérigazgatói tisztről, sem pedig azt, hogy felfüggessze hivatalának betöltését. Ezzel kapcsolatban a döntés joga a vezérigazgató kezében van.

MTI

A Fehér Ház továbbra is bizalommal viseltetik az IMF intézménye iránt - jelentette ki hétfőn Jay Carney szóvivő. Az amerikai pénzügyminisztérium ugyancsak kifejezte meggyőződését, hogy az IMF a kialakult helyzetben is el tudja látni a feladatát.
A hétfői The Wall Street Journal értesülése szerint az a 32 éves nő, aki szexuális zaklatással vádolta meg az IMF-vezért, kétgyerekes, guineai bevándorló. A The New York Times csak egy tinédzserkorú lányról tud, akivel a nő közös háztartásban él  Bronxban.
A The New York Times egyébként úgy értesült: a manhattani ügyészség azt fogja kérni a bíróságtól, hogy Strauss-Kahn legalább hétfőig maradjon őrizetben, és hogy a szabadlábra helyezés fejében letétbe helyezendő óvadék összege akár több millió dollár is lehet.
A CNBC szerint egyébként Strauss-Kahn 525 dollárt fizetett azért a lakosztályért a manhattani Sofitelben, amelyről az első médiajelentések azt állították, hogy éjszakánként 3 ezer dollárba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!