Külföld

2010.06.14. 10:10

Támadás izraeli rendőrök ellen Ciszjordániában - egy halott

FMH - Három izraeli járőr sebesült meg hétfőn, amikor ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak autójukra a megszállt Ciszjordániában - derült ki hivatalos izraeli forrásból.

MTI

Az eset Hebrontól északra, Bét-Hagaj zsidó telep és az al-Favvár palesztin menekülttábor közelében történt - közölte Miki Rózenfeld izraeli rendőrségi szóvivő. Mindhárom rendőrt kórházba szállították, egyiküket súlyos állapotban, s ő belehalt sebeibe - mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a hadsereg megkezdte a környék átfésülését a tettesek után kutatva.
A megszállt Ciszjordániában palesztin szélsőségesek korábban gyakran támadtak meg izraeli rendőröket. Az utóbbi években ezeknek a támadásoknak a száma jelentősen csökkent. Az izraeli és a palesztin rendőrség munkájának jobb összehangolódása és viszonylagos nyugalom miatt az izraeli hatóságok csökkentették a palesztinok utazási korlátozásait a Jordán nyugati partján.
Legutóbb tavaly márciusban szintén lesből - mint a hétfői incidens alkalmával - lelőttek két izraeli rendőrt. Gyilkosaiknak azóta sem jutottak a nyomára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!