Külföld

2010.04.08. 15:08

SNS kirohanás a Jobbik-koszorúzás miatt - a párt szigorúbb határellenőrzést követel

FMH - A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) javasolni fogja a pozsonyi belügyminiszternek, hogy erősítsék meg a szlovák-magyar államhatár őrzését. Ennek oka, hogy jobbikosok megkoszorúzták Szent István szobrát Révkomáromban.

MTI

"Elfogadhatatlan, hogy Dél-Szlovákiában csak úgy csavarogjanak a magyar fasiszták a Jobbiktól" - jelentette ki Anna Belousovová, az SNS első alelnöke csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén. 
Ján Slota, a párt elnöke kifejtette: ha a belügyi tárca az SNS kezében lenne, a szigorú határellenőrzés már rég megvalósult volna.
Az SNS vezetői nyilatkozataikban arra reagáltak, hogy a Jobbik hívei a közelmúltban virágcsokrot helyeztek el Szent István révkomáromi szobránál.
Slota azt állította, hogy Dél-Szlovákia tele van magyar ügynökökkel.
 "Igazoltatni kell őket, hogy megállapítsuk, miért vannak itt, és mit csinálnak" - szögezte le a koalíciós pártvezető. Hangsúlyozta: a magyar szélsőségeseknek semmi keresnivalójuk Szlovákia területén. 
 A magyar- és romaellenes nyilatkozatairól elhíresült politikus ismét határozottabb fellépést követelt a szlovák hatóságoktól a romákkal szemben.
 "A jog érvényesülését határozottan meg kell követelni ezen az etnikumon belül is. Ám nem akarom a problémát erre az etnikumra leszűkíteni, minden aszociális elemre vonatkoztatnám" - jelentette ki.
 Az SNS közmunkához kötné a szociális segélyek kifizetését, és megerősítené a rendőri jelenlétet azokon a településeken, ahol romák élnek. 
 "A rendőröknek ott lenne a helyük, nem pedig az utakon, ahol a húsvéti ünnepek alatt az egész nemzetet piszkálták" - fogalmazott Slota.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!