Külföld

2009.11.05. 05:57

Újabb áldozatokat szedett a tájfún

Közel száz halottja van már a Mirinae tájfunnak, amely az elmúlt napokban vonult végig Vietnam középső részén - közölte csütörtökön a hanoi kormány.

MTI

A tájfun Phu Yen tartományt sújtotta leginkább, a vihar okozta áradások és erős széllökések 69 emberéletet követeltek. Binh Dinh tartományban 13, Khanh Hoában 12 halálesetről tudnak, illetve két másik tartományban öten haltak meg.
Míg a halottak száma elérte a 99-et, a hatóságok húsz embert eltűntként tartanak nyilván.  
A viharban több mint 1100 ház omlott össze, további 59 ezer épület rongálódott meg vagy került víz alá. Több mint 3000 hektárnyi mezőgazdasági terület van víz alatt, és az árvíz jelentős károkat okozott a hal- és ráktenyészetekben is.
A vietnami meteorológiai szolgálat szerint a heves esőzések továbbra sem fogják kímélni az ország középső részén fekvő tartományokat, és nagy a kockázata az újabb földcsuszamlások, illetve árvizek kialakulásának, mivel a környékbeli folyók vízszintje tovább növekszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!