Külföld

2009.10.28. 10:49

Véres terrortámadás Pakisztánban

FMH - Több mint nyolcvanan, köztük nők és gyerekek vesztették életüket és több mint kétszázan sebesültek meg a pakisztáni Pesavarban egy nyüzsgő piacon szerdán elkövetett robbantásos merényletben hivatalos források szerint.

feol.hu

Az áldozatok száma még tovább növekedhet. Kórházi  források először azt közölték, hogy legkevesebb 15,  később pedig azt, hogy legkevesebb 43 halálos áldozata volt az autóba rejtett, több mint egy mázsa robbanóanyagból készített pokolgépnek a fővárostól, Iszlámábádtól 150 kilométerre fekvő északnyugat-pakisztáni nagyvárosban.  
Helyszíni tv-felvételeken látni lehetett, hogy egy épület összeomlott, és több üzlet kigyulladt a detonáció következtében.
Ez volt az utóbbi két év legvéresebb terrorcselekménye Pakisztánban. Néhány órával azután követték el, hogy háromnapos látogatásra az országba érkezett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, hogy új alapokra helyezze a kétoldalú kapcsolatokat és az Egyesült Államok töretlen támogatásáról biztosítsa az iszlámábádi kormányt a terrorizmus elleni harcban .  Úton Iszlámábádba  az őt kísérő újságíróknak elismerően nyilatkozott a pakisztáni hadseregnek a szélsőségesek ellen október 17-én az Afganisztánnal szomszédos határvidéken indított offenzívájáról.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!