Külföld

2009.10.02. 06:26

Laoszban is követelt halálos áldozatot a tájfún

A napok óta Délkelet-Ázsiában pusztító Ketsana tájfun már Laoszban is követelt halálos áldozatokat: 16 emberről már bizonyosan tudják, hogy életét vesztette, 135-öt pedig eltűntként tartanak nyilván - közölte a helyi vöröskereszt.

feol.hu

Laoszban elsősorban a tájfun nyomán kialakult hirtelen áradások követeltek emberéleteket, többségükben a déli Attapeu tartományban. Több mint 37 ezer lakost ideiglenesen kitelepítettek otthonából.
Eközben a Fülöp-szigeteken egy újabb, "szupertájfun" közeledtére figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat. A Parma névre keresztelt új tájfun az előrejelzések szerint olyan nagy erejű, hogy minden bizonnyal jelentős károkat fog okozni a szigetország épületeiben. A meteorológiai szolgálat azt javasolta az embereknek, hogy húzódjanak be masszív épületekbe. A trópusi vihar várhatóan szombat hajnalban éri el az északi Aurora tartományt, és a hatóságok már megkezdték a leginkább veszélyeztetett települések kiürítését.  
A heves esőzésekkel kísért Ketsana tájfun múlt hét végén legkevesebb 293 ember halálát okozta a Fülöp-szigeteken. Közel 400 ezer ember zsúfolódott össze az iskolákban, templomokban és más helyeken kialakított szükségszállásokon.
Vietnamban péntekre 99-re emelkedett a Ketsana halálos áldozatainak száma.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!