Külföld

2009.09.09. 16:30

Kárpátalján is kezdik? Több ukrán nyelvű óra magyar tannyelvű iskolákban

FMH - Ukránul kezdődött el több tantárgy oktatása az új tanévben Kárpátalja magyar tannyelvű iskoláinak többségében – hangzott el egy Ungváron megtartott szakmai konferencián.

feol.hu .

A kárpátaljai nemzetiségi iskolákban folyó ukrán nyelvoktatás kérdéseivel foglalkozó tanácskozáson az ukrajnai megye egyik tanügyi vezetője bejelentette, hogy a magyar tanítási nyelvű iskolák többségében bevezették több tantárgy, közte a zene, a képzőművészet, a történelem és a matematika ukrán nyelvű tanítását. 
Hanna Szopko, a megyei oktatási főosztály helyettes vezetője azt is elmondta, hogy a magyar általános iskolai osztályokban megnövelték az ukrán nyelv és irodalom óraszámát, és bővítették az ukrán nyelvi fakultációt – adta hírül szerdán az ungvári zakarpattya.net.ua internetes hírportál.
A Kárpátalján működő 710 iskola közül 118-ban folyik nemzetiségi nyelvű oktatás. Az ukrajnai megyében mintegy 100 iskolában tanítanak magyarul.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!