Külföld

2009.09.02. 09:10

Földrengés, cunamiriadó Indonéziában

FMH - Nagy erejű földrengés történt szerdán az indonéziai Jáva sziget déli partvidékénél, a hatóságok szőkőárriadót rendeltek el.

feol.hu

Az amerikai földtani intézet első becslésében 7,4 erősségűre tette a földrengést, az indonéziai szeizmológiai intézet 7,3-as fokozatot mért. A földmozgás központja a nyugat-jávai Tasikmalaya városától 142 kilométerrel délnyugatra volt, 60 kilométer mélységben. Sérülésekről és károkról egyelőre nem érkeztek hírek.
A csendes-óceáni cunami-előrejelző központ szerint a földmozgás szőkőárt okozhat, ezért riadót fújtak. A központ szerint nagy kiterjedésű szökőár nem fenyeget, de az epicentrumtól néhány száz kilométeres térségben helyi cunami alakulhat ki. A japán meteorológiai szolgálat "megsemmisítő erejű lokális cunami" lehetőségére figyelmeztetett az Indiai-óceán térségében.
Jakartai lakosok szerint a fővárosban kilengtek az épületek, az emberek pánikszerűen menekültek az utcára az irodákból. Egy helyi lakos szerint az épületek először tíz másodpercen át remegtek, majd kis szünet után ismét kilengtek.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!