Szabad, biztonságos az út

2018.11.20. 07:05

Újra járható a felújított Bajmóci utca a fehérvári Öreghegyen

Hétfőn megtörtént a Bajmóci utca műszaki átadása. A Vágújhelyi utcától teljesen új útpálya és járda fut a közeli iskoláig.

Palocsai Jenő

A Kossuth-iskolába sok diák ezen az úton igyekszik

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A közelben élő Östör Annamária önkormányzati képviselő az átadáson elmondta, itt korábban katasztrofális állapotok uralkodtak és csapadékos időben tóvá duzzadtak a pocsolyák. A Kossuth Lajos Általános Iskolába gyalogosan érkező gyerekek nagy része itt sétál végig, így az utcabeliek mellett az ő biztonságukat is szolgálja ez a fejlesztés.

A Városgondnokság útprogramjának keretében, teljesen önkormányzati finanszírozásból újult meg ez a szakasz, melynek munkálatai a júniusi munkaterület-átadást követően, július 11-én indultak meg. Teljes hosszban, tehát megközelítőleg 420 méteren megújult az útburkolat és térköves járdát alakítottak ki, míg a csapadékvizet zárt csatornarendszerrel vezették el az útpálya alatt.

A Kossuth-iskolába sok diák ezen az úton igyekszik
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lángi Judit útüzemeltetési egységvezető ismertette, hogy 2700 m2 aszfalt és 670 m2 térkövet kellett beépíteni.

Nemcsak biztonságosabb, de komfortosabb is lett ez a terület, ami azért is nagy előny, mert a rendezett utcáknak és a biztonságos átkelőhelyeknek köszönhetően meglehetősen sok, Öreghegyen élő gyerek jár gyalogosan a Kossuth-iskolába.

A 95 millió forintos beruházás során 40 centi vastag rugalmas, szórt alapra fektették a kétrétegű, 10 centis aszfaltot, így tartós lesz az út minősége, mondta el a kivitelező cég vezetője Böröcz László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában