Bravó!

2018.05.29. 18:27

Telekis nyerte a Radetzky biológia versenyt

Rosta Zoltán, a Teleki gimnázium végzőse nyerte a Radetzky Jenő ornitológusról elnevezett megyei biológiaversenyt.

B. Kiss László

Akár a DNS-láncról is kérdezhettek

Fotó: illusztráció

Késő estébe nyúlott hétfőn az a tantárgyi verseny, amelyet tizedszer rendezett meg a Teleki gimnáziumban másfél tucat biológia tanár.

A feladatok, s a megmérettetés lebonyolítása is az emelt szintű, szóbeli biológia érettségi hajazott, egyfajta főpróba volt tanár és diák számára is. A megyében idén 139-en jelentkeztek biológiából emelt szintű érettségire, közülük 66-an vettek részt a versenyen. Az emlékversenyt Rosta Zoltán (Teleki gimnázium) nyerte, tanára Kiss Ildikó. Hárman holtversenyben végeztek a második helyen. A tópartis Horváth András tanára Radics Ágota, illetve Szászi József, a két telekisé – Fizély Fannié és Szolnoki Annáé – Perák Zsuzsa. A harmadik helyen ugyancsak holtverseny alakult ki a cisztercis Forrai Zsolt és a vasváris Gránitz Nóra között. Tanáraik Takácsné Kovács Anikó, Moharos Sándor, illetve Kanizsayné Herke Zita és Szabó Endre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában