Utak, járdák, parkolók

2019.06.26. 17:30

Hőséggel és útfelújításokkal telnek a nyári hónapok a megyeszékhelyen

A nyár a rekkenő hőségről (napjainkban a villámárvizekről) és visszatérően az útfelújításokról, a bontásokról, elzárásokról szól. Nincs ez másként a megyeszékhelyen sem.

FMH

A munka a nagy melegben is zajlik.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. beruházásában tovább folytatódik az Út 2017-2019 program, melynek keretében a településen a nyári hónapokban több helyszínen is dolgoznak – tájékoztatta lapunkat Bozai István ügyvezető igazgató. A Temesvári és a Gyimesi utcákban vízvezetéket újítanak fel, és ezzel párhuzamosan útépítés is zajlik, várhatóan szeptember végéig. A Vásárhelyi lakótelep 15. szám előtt parkolóépítés kezdődik, melynek befejezési határideje augusztus 31-e.

A második ütemmel folytatódik a Királykút lakónegyed burkolatfelújítása, érintve a Mikszáth Kálmán utca 9-15. számú ház mögötti utat és járdákat, a Mikszáth és a Forgó utca között, a határidő itt szintén augusztus vége. Ugyancsak folytatódik a Deák Ferenc utcai belső szervizutak felújítása, augusztus 31-ei határidővel, a Deák utca és a Lövölde út közötti területen, kapcsolódva a tavaly már felújított burkolathoz – sorolta a munkákat a társaság ügyvezetője.

A munka a nagy melegben is zajlik.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Valamennyi beruházás befejeződjön a nyári iskolai szünet végéig

Az idei évben felújított József Attila utcai belső szervizúthoz kapcsolódóan felújítják a járdákat a szervizút és a Kégl György utca közötti területen, szintén augusztus végéig. A Komjáti utcában – augusztus végi befejezési határidővel – kiépítik a csapadékvíz-elvezetést és felújítják az útburkolatot. Járdafelújítások zajlanak a Tóvárosi lakónegyedben, az 53-58. számú ház előtt, valamint a Széchenyi út 27-29. és 39-43. előtt. Parkolót építenek a Cserepes köz 2. szám alatt és a Horvát István lakótelepen, a kivitelezési munkák a tervek szerint a jövő héten befejeződnek. A Havranek József és a Kertalja utcákban szintén járdafelújítás folyik, várhatóan a nyár végéig ezek a munkák is befejeződnek.

– A munkavégzés ütemezetten történik, hogy a Temesvári és a Gyimesi utcák kivételével valamennyi beruházás befejeződjön a nyári iskolai szünet végéig – tette hozzá Bozai István. A városgondnokság az érintettek türelmét kéri a kivitelezési munkák zökkenőmentes lebonyolításához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában