Kézilabda

2017.10.17. 19:50

Herr Anita tavaly nyáron váltott, a Vasasba szerződött

Három éven át erősítette az FKC női együttesét, 2016 nyarán szerződött a másodosztályú Vasashoz. Tavasszal feljutottak az élvonalba.

Horog László

Herr Orsolya (balra) és testvére, Anita három együttesben szerepelt együtt az NB I-ben

Fotó: Horog László

A balkezes átlövő, a 30 esztendős Herr Anita most is a piros-kékek legeredményesebb játékosa. Az eddig három bajnokin nem termett babér a három és fél évtizede még világelső angyalföldieknek. A Ferencvárostól pedig 39-22-re kaptak ki, az Érdtől 37-21-re, a Dunaújvárostól pedig 34-21-re. A gárda leg-eredményesebbje Herr, aki a Kohász ellen négyszer, az érdiek ellen egyszer, a zöld-fehérekkel szembeni bajnokin pedig hatszor volt eredményes. Ráadásul történelmi gólt is szerzett, a csapat nyolc év után szerepelt ismét élvonalbeli derbin, a közel egy évtizedes gólcsendet a jobbátlövő törte meg a meccs elején. Számítottak a gyengébb kezdésre, hiszen a sorsolásuk nem könnyű, mindegyik eddigi riválisuk a dobogóra pályázik.

- Fehérvárra 2013 nyarán szerződtem Debrecenből, Kazai Anita társaságában. Két év múlva követett Győrből a nővérem, Orsi, akivel egy évig együtt játszhattam a koronázóvárosban. Szép éveket töltöttem az FKC-ban, de megérett az idő a váltásra, elfogadtam a feltörekvő Vasas ajánlatát. Úgy gondoltam, a második vonalban játszom, és megkezdem a felkészülést a civil életre, a párommal a családi vállalkozásban tevékenykedem. Ez utóbbi zajlik is, valamint a kézilabdára is figyelek, ugyanis a tavalyi szezon végén a Szombathely gárdáját megelőzve feljutottunk az élvonalba. A csapat nagyon fiatal, a rutint én képviselem a szélsővel, Rózsa Veronikával. A vasiak mellett a Dunaújváros második csapata és a NEKA képviselt komoly játékerőt az NB I/B-ben, a többieket gond nélkül legyőztük – mondja Herr Anita.

Herr Orsolya (balra) és testvére, Anita három együttesben szerepelt együtt az NB I-ben
Fotós: Horog László

Egy osztállyal feljebb már nincs könnyű dolguk, az átlövő szerint a Kecskeméttel és a Békéscsabával küzdenek az idényben a bennmaradásért.

- Sajnálom, hogy a testvérem az első edzésen megsérült, fél évet kihagyni kényszerül, ezért az FKC elleni, novemberi bajnokin nem találkozhatunk. Sokat játszottam vele, sokat ellene. Együtt a győri, a siófoki és a fehérvári csapatban szerepeltünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában