rengeteg az útlezárás

2019.10.29. 12:28

Hatalmas a dugó Fehérváron

Akár 30 percnél is tovább tarthat, ha valaki át akar haladni a városon, óriási dugók alakultak ki az útlezárások és egyirányúsítások miatt.

Palocsai Jenő

Az Új Csóri úti körforgalom az egyetlen használható menekülő út, ha valaki kénytelen volt visszafordulni a városból a Maroshegyen. Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A szokásosnál nagyobb forgalmi dugók alakultak ki Fehérváron, mivel lezárták a Balatoni úti felüljárót. A Dél felől érkező forgalom tekintetében lehetne még menni a Csíkvári út felé, de a maroshegyi koronás körforgalom csíkvári úti ágán rendőrök és kordon zárja el a csíkvári úti kijáratot. Így minden autó a Balatoni úti felüljáró felé gurul tovább, ahol a körforgalomtól számítva 2-300 méteren belül szintén rendőrautó és kordon zárja az utat. Egy kis utca torkolatában vissza kell fordulni, aki teheti, és nincs kedve 20-30 percet várakozni, az próbálkozzon tovább menni az M7-esen, és másik kijáratot választani, vagy próbálja meg a fehérvári gyűrűt, de ott is jelentős torlódása kell számolni.

Az Új Csóri úti körforgalom az egyetlen használható menekülő út, ha valaki kénytelen volt visszafordulni a városból a Maroshegyen.
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A Horváth István út is teljesen bedugult, nem tudni, hogy összefüggésben vannak-e egymással, de ha néha zöldre váltanak a lámpák, maximum két autó halad át rajta, akik a kereszteződés közepén megállva gátolják a keresztirányú forgalmat is.

Mindezek mellett a Farkasvermi út egy részét is lezárták járdaépítés miatt. Előreláthatólag november 30-ig a Régi Csóri út (Lidl-körforgalom) és Mura utca közötti szakaszán tart a lezárás, ami szintén nem könnyíti meg az utazók dolgát, és emiatt Feketehegy városrész kizárólag az Új Csóri út irányából közelíthető meg. Egyirányúsítják a Száva utca a Farkasvermi út irányába, az autóbuszok és a tehergépjárművek számára a Száva utcát jelölik ki terelőútvonalként. A 30-as valamint a 37-es jelzésű autóbuszjáratok kifelé irányban az Új Csóri út – Száva utca – Farkasvermi út – Opole tér – Farkasvermi út – Körösi út terelőútvonalon közlekednek, és valamennyi megállóhelyen megállnak. Kimarad a Szárazréti Közösségi Központ megállóhely.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában