Perás elbúcsúzott

2019.10.06. 20:26

Ezren köszöntek el a Vidi-legendától

A MOL Aréna Sóstóban felállított ravatalnál róhatták le kegyeletüket a búcsúzók a szeptember 17-én, 60 éves korában elhunyt id. Horváth Gábor hamvai előtt.

Ferencz Balázs

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

„Itt, ebben a stadionban rengeteg tapsot és elismerést kaptál, mert a fociban nyújtott teljesítményedet, a csupaszív játékodat nagyon nagyra becsülték.” – fogalmazott búcsúbeszédében az egykori játékostárs és barát, Szabó József. Több mint ezren ültek fel a Sóstói stadion lelátójára szombat délelőtt, pedig nem volt mérkőzés. Búcsúra gyűlt a tömeg, hiszen 60 esztendős korában távozott a Videoton legendás védője, az 1984/85-ös UEFA-kupa-menetelésből is oroszlánrészt vállaló id. Horváth Gábor. 1979 és 1991 között játékosa volt a Vidinek, majd technikai vezetőként, utánpótlás-edzőként, sportigazgatói asszisztensként, később a Vidi Múzeum igazgatójaként haláláig szolgálta a piros-kék színeket. A család, a barátok mellett lerótták kegyeletüket a népszerű Perás ravatala előtt Cser-Palkovics András polgármester, Mezei György, a Videotonnal bajnoki címet szerző mesteredző, a MOL Fehérvár FC tulajdonosa, Garancsi István, a klub vezetői, az NB I-es csapat játékosai. A női együttes sorfala által övezett hamvak előtt fejet hajtottak a régi játékostársak, a Videoton legendás csapata, valamint rengeteg szurkoló helyezte el az emlékezés virágait. Id. Horváth Gábort a Szedreskerti temetőben helyezték végső nyugalomra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában