nő a gyerekszám a kis faluban

2019.09.16. 07:20

Csoportbővítést terveznek Óbarok és Nagyegyháza közös önkormányzati óvodájában

Az egykori jószágigazgatói iroda 1976-tól óvodaként működik a kistelepülésen. A patinás épület nemzeti forrásból újult meg, harmincmillió forintot fordítottak stílusban tartott korszerűsítésére.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Óbarok és Nagyegyháza közös önkormányzati óvodája árnyas fák alatt áll Óbarok szívében. Az egycsoportos óvodában lassan nő a létszám, a két óvónő bízik benne, hogy hamarosan csoportbővítésre kerül sor. Most úgy korszerűsítették a szép régi épületet, hogy megtartották a gyönyörű régi belső ajtókat, az energiatakarékosra cserélt ablakok pedig megegyezőek ez eredeti formájúval, illenek az épülethez, megőrizték a jó arányokat. A Kisvakond Óvoda nevű intézményben hangulatos „freskók” csábítják az örökzöld mesefigura főszereplésével a gyerekeket, sószoba szolgálja az egészségüket.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián Fejér megyei közgyűlés elnök, Mészáros Kartal polgármester és Bócsiné Mészáros Anna Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

A hétvégi avatón Mészáros Kartal polgármester és Konrád Istvánné alpolgármester köszöntötték a megjelenteket, Varga Imre plébános, címzetes esperes megszentelte a gyermekintézményt. A plébános elmondta, hogy a helyi katolikus egyházközség az önkormányzat segítségével nyert nyolcmillió forintot a templom renoválására.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Az óbarki kis templom a múlt századforduló Kós Károly-i modorában épült, ízléses, magyaros szecessziós stílusban, a főút melletti magaslatra. Varga Imre atya a helyi közösségek megtartó erejét, a települések önszerveződő aktivitását hangsúlyozta.

Az óvodaavatót a hagyományos „barki búcsú” napjára, két napon át tartó rendezvénnyé tette az önkormányzat, számos programot kínáltak gyerekeknek, felnőtteknek.

Fotó: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában