Az eredmény magáért beszél

2019.04.06. 07:15

A Zombori utcában nem csak a burkolatot, de a vízközművet is felújították

Csak a két oldalon álló házakról lehet ráismerni a most felújított Zombori utcára. A munkálatok több mint 443 millió forintba kerültek.

B. Kiss László

Ahogy mondani szokták, zongorázni lehet az új és a régi burkolat között a különbséget

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Pénteken tartották a felújítást követően a műszaki átadását, átvételét Fehérváron a Zombori utcának, amit az ott élő emberek már igencsak vártak Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő szerint.

A Zombori út rendkívül nagy forgalmú, mivel az öreghegyiek előszeretettel használják akkor, ha a belvárost megcélozva el akarják kerülni a Budai utat, ahol több jelzőlámpa is lassítja a haladást. Az utcában korábban rendkívül rossz állapotban volt a járda és az úttest is. A most befejezett munka eredményeként nem csak a burkolatot, de az itt található vízközműveket is felújították – mondta el az önkormányzati képviselő. A beruházás több mint 443 millió forintba került, az eredmény azonban magáért beszél. A meglehetősen hosszú utcának az óvoda felőli oldalán a járda térkő burkolatot kapott, a lakótelep felőli oldalon pedig újraaszfaltozták. A munka egyébként tavaly júniusban kezdődött, és – egy rövid téli szünetet követően – a tegnapi műszaki átadás-átvétellel zárult le. Az építkezés idejére a Zombori utat csak rövid időre zárták le, de az itt lakók szabad közlekedését ekkor is biztosították.

Fontos, a megyeszékhely közösségi közlekedését érintő hír, hogy a 17-es és a 22-es számú helyi autóbusz-járat már ismét a Zombori utcában közlekedik.

Ahogy mondani szokták, zongorázni lehet az új és a régi burkolat között a különbséget
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Dienesné Fluck Gyöngyi azt is elmondta lapunknak, hogy tervben van a Verseci utca felújítása is, amibe a Zombori beletorkollik. Megtudtuk tőle továbbá azt is, hogy a közelben található Köfém-lakótelepen is javulni fognak – várhatóan még ebben az esztendőben – a gyalogos közlekedés feltételei. Az évtizedekkel ezelőtt épült járdát ugyanis itt is felújítják, és – amint az önkormányzati képviselő fogalmazott – sétány is épül. Mindez csaknem 50 millió forintból.

Némileg meghökkenve hallgatta a tudósító, amikor Dienesné Fluck Gyöngyi arról is beszámolt, hogy – a Székesfehérvárhoz tartozó, de a várostól kilométerekre fekvő – Börgöndön is épül már az első járda.

– Ezt úgy kell érteni, hogy a legeslegelső járda? – kérdeztem vissza.

Igen, igen – hangzott a felelet. – Börgöndön ugyanis eddig egyáltalán nem volt járda. A járdán kívül egyébként parkoló is épül, úgyhogy a beruházás értéke mintegy 90 millió forintot kóstál. A településrész lakói bizonnyal örülnek annak a tervnek is, amely szerint közösségi ház építését is tervbe vette Börgöndön a megyeszékhely önkormányzata.

A tájékoztatót követően a tudósító maga is kipróbálta a felújított Zombori utat. Jó érzés volt végiggurulni a tükörsima aszfalton, ahol kiválóan látszanak az útburkolati jelek, így a zebra is, amelyet az itt található óvoda elé festettek föl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában