felújítások hada

2019.06.25. 07:25

450 parkoló épülhet a fehérvári kórház közelében

A Köfém környéke, a Ráchegy és a Búrtelep, Székesfehérvár délkeleti része egyaránt a 14. választókörzethez tartozik. Önkormányzati képviselőjük Dienesné Fluck Györgyi. Az elmúlt esztendők lokális történéseiről kérdeztük.

Majer Tamás

Egy héttel ezelőtt történt meg az utolsó házak előtti járda átadása a Köfém-lakótelepen Fotó: Pesti Tamás

– A tavalyi évben sikerült rendbe tenni a Köfém-lakótelepen az orvosi rendelőt – kezdte. Erre nagy szükség volt, mert végére már borzasztó állapotok uralkodtak, az esővizet néhol teknőkben gyűjtötték, no, nem az épület előtt, odabent. Végre korszerű, 21. századi rendelő van a Köfémen. Heti kétszer jön ki a gyerekorvos. Dolgozik két védőnő és két háziorvos, lesz szájsebészet, s van sportorvosuk is. Lift van, működik, ami szintén elengedhetetlen. 175 millió forintba került.

A képviselő elmondta, az épület külseje is fel lesz újítva, szeretnék, ha az megidézné a Köfém-, illetve az alumíniumból fakadó sajátos stílust.

A város, saját forrásból, a Kikindai útnál alakít ki parkolókat

A Köfém-lakótelep az 1960-as években kezdett el felépülni, a járdák is akkor épültek…

– Irtó boldog vagyok, mert egy hete, kedden átadhattunk hat járdaszigetet, ezáltal az összes ház előtti járdaszakasz megújult – mondta a képviselő. Idén áprilisban készült a Zombori út felújítása, az alatta lévő csatornarendszerrel együtt, majdnem 470 millió forintból. Fontos, hogy a Köfém-sportcsarnok bontása, bár fölmerült, hiszen felújítása roppant költséges lenne, ám végleges döntés még nem született róla. A helyi uszoda biztosan marad! A környék parkolási gondjait a multifunkcionális (jég)csarnok enyhíti majd, annak a nagy parkolója rendezvényidőn kívül üres lesz.

Egy héttel ezelőtt történt meg az utolsó házak előtti járda átadása a Köfém-lakótelepen Fotó: Pesti Tamás

Ruccanjunk át Ráchegyre!

Körülbelül öt éve történt meg a szennyvízelvezetés ott, ahol ez még nem volt adott. Ez három utcát – Zimonyi, Titeli egy része, Pancsovai – érintett. Dienesné szerint ezekre az utcákra ráférne a javítás. Ez a következő időszakban lehet feladat. A Zentai út felújítása is várat magára, viszont a környező kis utcák szépen sorban megújultak. Búrtelepen, a kórház környékén hatalmas problémát jelent a parkolás. A kórházat érintő további állami beruházás azonban 450 új parkolót hozhat a kórház és az Erzsébet út között, ahol régen sínek voltak. A város, saját forrásból a Kikindai útnál alakít majd ki parkolókat. Ha ezek meglesznek, a murvás parkolókat visszaparkosítják. A Hunyadi utca felújítása az új kórházépület után jöhet. Addig nem érdemes nekiállni, hiszen a munkagépek tönkretennék. Hasonló okok miatt tolódik a Zrínyi utca teljes felújítása is. A Mártírok útja felújítása is folytatódik, illetve a Madách utcáig már el is készült.

Szíve-lelke a környéknek a Halesz park, ahova sok új kültéri játék került az utóbbi időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában