édességgel feleltek

2018.11.02. 08:02

Csokit vagy csínyt? – Tábortűz mellett ünnepeltek a parkban Úrhidán

Ott jön, ott jön! – futott, menekült mókázva Ollókezű Edward, Freddy Krueger, de még Ghostrick Specter is a Templom utcán keresztül. Hogy ki jött? Maga a vámpírfruska pónilovon…

V. Varga József

A vámpírlányka a lovasok kobakját viselte

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A Lóca együttes zenés műsorral szolgált szerdán délután a felvonulóknak, a gyermekdalok, népdalok többségét a nagyérdemű együtt énekelte az újkori trubadúrokkal. Sőt, a gyerekek és szüleik olykor-olykor táncra is perdültek. A csúf boszorkány a közösségi háznál hívogatta-riogatta a cifra kompániát, a villanyoszlopon mászott fölfelé. Szinte percek alatt kedvesen rémséges alakok (zombik és csontvázak, „élő” töklámpások és ördögfiókák) lepték el a közösségi ház környékét. Kopándi Rita, lelkes társaival egyetemben jelmezes, édesség­ggyűjtő halloweeni túrát hirdetett erre a napra.

A vámpírlányka a lovasok kobakját viselte
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Két segítője inkognitójáról hamar fellebbent a pókszőtte fátyol: Müller Szandra egy vörös-fekete álarc mögé bújt, Soós Tamás pedig egy fotómasinával próbálta álcázni magát. A kisebbek és a nagyobbak felvonulása két útvonalon haladt, de a befutó, a cél mindkét esetben az Arany János utcai szabad­időpark volt.

 

A csokit vagy csínyt? kérdésre a házaknál az édességgel „feleltek”: szaporán teltek a kosárkák, táskák csokival, cukorral, rágóval és nyalókával. A tábortűz mellett aztán meleg tea, forralt bor és sütemény várta a sokaságot, a halloweeni estét mókázás és beszélgetés, derűs éneklés zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!