Kincsesbánya

2017.09.05. 20:16

Kincsesi díjazottak

KINCSESBÁNYA Szombaton tartották a településen a bányásznapot. Harangot szenteltek, elismeréseket nyújtottak át.

B. Kiss László

Kincsesbánya önkormányzatának képviselő-testülete 2017. évben is számos kitüntetést adományozott, melyeket a bányásznap alkalmával adtak át. A Kincsesbányai Tótágas Színtársulat az amatőr színtjátszó körök Pajtaszínház seregszemléjén elért kiemelkedő szereplése elismeréseként közösségi kategóriában „Közművelődési Díj" címet kapott. Szabóné Miklós Eszter nyugalmazott tanító az általános iskolai oktatás terén elért több évtizedes kiemelkedő munkája elismeréseként egyéni kategóriában „Pedagógiai Díj" címben részesült.Szamosi János a természetfotózás terén elért kiemelkedő munkája elismeréseként egyéni kategóriában „Környezet és Természetvédelmi Díj" címet kapott az önkormányzattól.

A Felső-Rákhegy lakóközösségének a Rákhegyi lakó és természeti környezet szépítése terén végzett kiemelkedő teljesítményük elismeréseként közösségi kategóriában „Környezet és Természetvédelmi Díj" címet adományozott az önkormányzat. A szombati bányásznap alaklával egyébként ismét egy szép elemmel bővült a kincsesi bányász emlékpark. A Jenei Tibor Alapítványnak köszönhetően egy szép, alumíniumból készült harangot kapott a község. A harang anyaga alumínium, aminek alapanyaga a bauxit, így még az is elképzelhető, hogy az öntéshez használt fém alapanyagát a kincsesi bányászok hozták egykor a felszínre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!