Kézilabda

2014.10.04. 18:45

A Ferencváros magabiztosan verte a tartalékos fehérváriakat

Idén tavasszal, a két együttes utolsó, népligeti összecsapásán egy góllal, 27-26-ra győztek a hazaiak, az utolsó percekre feltámadó fehérváriaknak nem csak a döntetlenre, a győzelemre is volt esélyük, ám elpackázták a lehetőségeiket.

Horog László

Székesfehérvár, 800 néző, vezette: B. Pech, Vágvölgyi

Fehérvár KC-Rail Cargo Hungária 19-30 (10-15)

Székesfehérvár, 800 néző. V: B. Pech, Vágvölgyi

Fehérvár: Kiss É. - Csáki 1, Hajduch 1, Isitate 3, Horváth B. 2, Bogosavljevic 2, Tanabe, csere: Savko (kapus), Becséri 2, LACKOVIC 5 (2), Mayer, Kazai 3, Májer. Edző: Bakó Botond

FTC: TOMASEVIC — Kovacsicz 1, Soós 3, Mészáros R., Tomori 2, SZUCSÁNSZKI 4, VÉRTEN 5, csere: Szikora (kapus), Szamoránszky P. 2, PENA 5 (1), Lukács 3, Steinbach 5 (3), Szarka, Cifra. Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása: 6. p.: 2-3. 12. p.: 2-7. 18. p.: 3-9. 24. p.: 5-13. 28. p.: 9-14. 34. p.: 10-17. 40. p.: 12-20. 46. p.: 14-24. 52. p.: 16-27. 58. p. 18-29.

Kiállítások: 10, illetve 8 perc

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/4

Fotó: Molnár Artúr

Ezúttal nem voltak nyitott kérdések, a fővárosi zöldek nagyon elkalapálták a tartalékos vendéglátókat. Nagyon hiányoztak a gólok, Herr Anita és Emberovics Mira csak januárban kézilabdázhat újra, Tilinger Tamara pedig néhány hét múlva. Az Ázsiai Játékokon, Dél-Koreában ezüstérmet szerző Isthitate Mayuko ugyan csütörtökön visszatért, de egy edzéssel és az időeltolódás, valamint a hosszú repülőút okozta tompasággal lépett pályára. Az elején ugyan nem látszott, hogy fáradt lenne, ő tartotta a lelket a hazaiakban, az irányító remek labdájával a beállós, Horváth Bernadett szerzett vezetést, majd Szucsánszki egyenlító gólja után Ishitate betörésből volt eredményes, 2-1. Kevesen gondolták, hogy ekkor vezettek utoljára a vendéglátók, a folytatásban az történt a játéktéren, amit a fradisták akartak. Szamoránsky beállóból egyenlített, a jobbszélső, Kovacsicz ejtésével pedig már a vendégeknél volt az előny. Gyors egymásutánban Szucsánszki, Tomori és Soós köszönt be (2-6), azonnal időt kért az FKC szakvezetője, Bakó Botond. Vérten megint eredményes volt, a folytatásban Kiss Éva hirtelenjében három bravúrt mutatott be, nem tudott jobban ellépni a vendég, ráadásul Horváth Bernadett hosszú, hazai gólcsendet tört meg. Gólja után nem sokkal a kiállítás sorsára jutott, túlzott keménységért, amit azonnal büntetett az FTC. Becséri Kitti lépett pályára, egy hete, Érden káprázatosan szállt be, azonnal dobott négy gólt, ezúttal nem volt ennyire hatékony. Kiss védte a spanyol irányító, Pena büntetőjét, ám hazai rohamok helyett újabb ferencvárosi gólok következtek, (3-10), Bakó ismét az időkérésben látta a megoldást. Ez hatott, a horvát Lackovic két bombagóllal jelentkezett messziről, 5-10, ám zsinórban újabb vendéggólok következtek, Pena, Vérten, Szamoránsky és Soós jóvoltából, nekik minden bejött, a hazaiaknak semmi. Kettős emberelőnybe került a Fehérvár – Szamoránskyt majd Mészárost száműzték a büntetőpadra -, Lackovics, Csáki és Kazai volt eredményes, öt gólra feljött az FKC, ekkor Elek Gábor, a Fradi mestere gondolta úgy, ideje kicsit elbeszélgetni játékosaival, 10-15.

Az első játékrészben több gól nem esett, fordulás azonnal jelezték a látogatók, ezen az estén nem adnak kegyelmet. Szucsánszki betörés után mattolta Kisst, majd Pena és Steinbach is eredményes volt. Tomori és újfent Pena is megzörgette a hálót, a rendkívül bizonytalan, rengeteg labdát eladó házigazdák tanácstalanul pattogtattak, előfordult, hogy lövéssel sem sikerült befejezniük támadásaikat. Ishitate és Lackovic kozmetikázott ugyan az eredményen (14-20), Elek azonnal időt kért, gyorsan rendezte a sorokat. Megint a zöldek utalták a parkettet, ha a fehérváriak be is találtak, mindenre volt válasza a második legjobb magyar alakulatnak. A fiatal Lukács ügyeskedett a szélen, de Szucsánszki, Tomori, Vérten és Steinbach sem hibázott. Tíz gólra nőtt az FTC előnye, Bakó hiába kért időt, együttese nem tudott közelebb férkőzni, végül 30-19-re győzött a magabiztos FTC Rail Cargo Hungária.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!