Kézilabda

2010.02.19. 12:42

Nikola Eklemovics készül a BL-rangadóra

Veszprém - Látszólag ő egy hideg fejjel gondolkodó, számítógép-precizítással játszó kézilabdázó, aki a pályán mindig pontosan tudja, hogy mit kell tenni. A valóság ennél árnyaltabb, igazából hatalmas érzések kavarognak benne. Persze utóbbi sem változtat a tényen: egy világklasszisról van szó.

Horváth Gábor

Nikola Eklemovic korábban is népszerű kézilabdázónak számított, ám az MKB Veszprém KC játékosa tavaly tavasszal bemutatott teljesítményével egy ország kézilabdabarátainak szívébe lopta be magát.

A szerb származású, magyar válogatott sportember Marian Cozma tragédiája után több mérkőzésen kapta össze és vezette sikerre igazi irányító módjára az együttest.

Idén hasonlóan nehéz időszak vár rá és csapatára is: egy szerencsétlenül sikerült Európa-bajnokság után kell helyt állni a Bajnokok Ligájában.

A soron következő találkozó meghatározó jelentőségű lehet az előttük álló úton: vasárnap 15 órakor a B csoport első helyéért zajló rangadón az MKB a német Rhein-Neckar Löwent fogadja a Veszprém Arénában.

- Te vagy a csapat egyik legrutinosabb tagja. Milyen mérkőzésre számítasz a Löwen ellen?

- Szerintem nagyon nehéz találkozó vár ránk. A Löwen mostanában valamikor jól játszik, valamikor nem, de egy igazi profi együttes, amely minden poszton több azonos szintű játékossal rendelkezik. Biztosan kemény küzdelem lesz.
 
- Az ilyen nagy rangadók előtt gondolom az egyéni felkészülés sem a szokásos.

- A Bajnokok Ligája mindig kicsit más. Természetesen én is másképp gondolkodom ilyenkor. Nagyon sok ilyen hőfokú mérkőzést játszottam már pályafutásom során, kialakult a saját módszerem. A taktikai felkészülés természetesen minden csapat ellen eltérő. A fontosnak tartott információkat rendszerezem a fejemben, hogyan áll föl az ellenfél védelme, ki merre mozog, és ezeket természetesen edzéseken is gyakorlom.

A teljes interjút itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!