Vádemelés

2020.02.24. 16:30

Robbantással fenyegetve rabolt ki egy fehérvári dohányboltot – Újabb fejlemények

A Székesfehérvári Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás és közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki házilag készített, robbanóanyagnak látszó szerkezet bemutatásával fenyegette meg annak a dohányboltnak a pénztárosát, ahonnan 96.000,- Ft készpénzt tulajdonított el.

Fejér Megyei Főügyészség

A bíróság – egyelőre nem véglegesen, de – döntött: eltiltás is szerepel a szankciók között Fotó: Stock

Fotó: shutterstock

A vádlott 2014. novemberében, Székesfehérváron egy bombának látszó tárgyat készített, amelyet egy táskában rejtett el. Délután a kiszemelt dohányboltba ment, hogy felmérje a bűncselekmény végrehajtásának a körülményeit. A vádlott este ismét megjelent az üzletben, ahol megmutatta a bombának látszó szerkezetet tartalmazó táskát a pénztárosnak, miközben megfenyegette, hogy felrobbantja a helyiséget, amennyiben nem adja át a napi bevételt. A pénztáros a vádlott fenyegető fellépésére átadott a kasszából 96.000,- Ft készpénzt, majd a férfi távozott a dohányboltból.

A terhelt cselekményét két férfi észlelte, akik a menekülő vádlott után futottak, az egyik társasháznál elfogták és a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A vádlott fenyegetése miatt a rendőrség a társasház lakóit kitelepítette.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától eltiltást, valamint letartóztatásának az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!