Kutyatámadás Cecén

2018.01.05. 11:02

Nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett a közmunkás

A Zrínyi utcában szerdán reggel két kutya támadt rá az önkormányzat közmunkására, aki fél hét körül éppen munkába tartott. A kutyák több helyen megharapták a nőt. Az illetékes hatósági állatorvos karanténba helyeztette a jószágokat.

V. Varga József

Fotó: police.hu

A Sárbogárdi Rendőrkapitányságon, az orvosi ellátást és a látleletek elkészültét követően, csütörtökön tett feljelentést egy cecei nő, miszerint az előző napon, amikor kerékpárjával dolgozni indult, a Zrínyi Miklós utcában két kutya rátámadt, és több helyen megharapta. A sértett a támadás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Amint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől megtudtuk: a rendőrök az állatok tulajdonosát, egy 53 éves helyi férfit, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A kutyák tekintetében az illetékes hatósági állatorvos karanténba helyezést rendelt el.

Fotó: police.hu

Az önkormányzatnál a Hírlap érdeklődésére tegnap elmondták: egy másik közmunkásuknak sikerült elkerülnie a kutyatámadást, mert még időben meglátta az utcán szabadon kószáló veszélyes ebeket, és kerékpárjával el tudott kanyarodni egy másik utcába.

Információink szerint: már évek óta gondok vannak a fent említett nagytestű kutyákkal, gazdájuk gondatlanul, szabadon tartja azokat, és a szükséges oltásokkal sem rendelkeznek. Ügyük már a járási hivatalhoz is elkerült, amikor is szabálysértési bírságot szabtak ki a tulajdonosra. Néhány éve egy kislányt is megtámadtak a jószágok.

A faluban úgy mondják: eddig azért nem tett rendőrségi feljelentést senki, mert féltek a kutyák gazdájától és családjától. Most megszületett a feljelentés, s az emberek úgy vélik: várhatóan foganatja is lesz, de ehhez a sértett cecei nőnek egy sajnálatos kutyatámadást, és nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket kellett elszenvednie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!