Jégkorong

2014.03.14. 20:35

A HC Bozen újra nyert Fehérváron és a négy közé jutott az EBEL-ben

Sorozatban negyedszer is legyőzte a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapatát a HC Bozen együttese, így továbblépett az EBEL negyeddöntőjéből.

Bobory Balázs

Továbbjutott a jobbik csapat a négy nyert mérkőzésig tartó párharcból, a HC Bozen pénteken újra nyert a Raktár utcában. A dél-tiroliak 4-3 (0-0, 2-1, 2-2) arányban bizonyultak jobbnak a Sapa Fehérvár AV19-nél (Bálizs - Jackman, Sertich (1), Naglich (1), Sarauer 1, Yellow Horn, Szirányi, Varga, Németh 1, Benk 1, Kovács, Pozsgai, Kiss D., Banham, McGregor, Mihály, Hetényi P. (1), Tóth G., Nemes, Magosi).

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, mindkét együttes a biztonságot tartotta szem előtt, de azért volt dolga a kapusoknak. A fehérváriak kétszer is emberelőnyben játszhattak, de a korábbi meccsekhez hasonlóan most sem volt hatékony a létszámfóros játék, nem esett gól a húsz perc során.

 

A második játékrészben már rezdültek a hálók, igaz, ennek nem örültünk annyira. A 23. percben Santorelli emberelőnyből, másfél minutummal később Gander egyenlő létszámnál, egy kipattanót követően mattolta Bálizst. Szerencsére sikerült szépítenie a Volánnak, Sarauer nagy kavarodás végén néhány centivel a gólvonal mögé gyötörte a pakkot. Ebben a harmadban több veszélyes akciója volt a Bozennek, de szoros volt a csata.

A harmadik felvonásban azt hittük, vége mindennek, hiszen a 46. percben Nicoletti lövése a kapu jobb oldalában kötött ki. Nem tudni, honnan, mégis osszeszedte minden erejét a Volánnak, és megkezdődött a nagy felzárkózás. Az 52. percben Németh csapott le egy elhagyott korongra, majd gyönyörúen lőtte ki a jobb felsőt. Nem sokkal később Benk tette bele az ütőjét Hetényi Péter lövésébe, 3-3-nál kezdődött meg a hajrá. Sajnos ezúttal is a Bozen jött ki jobban  a végjátékból, egy egyéni hibát kihasználva Egger szerzett gólt az 58. percben. Az utolsó percben kapusát is lehozta Marty Raymond, de ez sem segített, a Bozen megnyerte az összecsapást és a párharcot is.

Az olasz együttes mindig csak egy kicsivel bizonyult jobbnak a fehérváriaknál, de azt a kicsit mindig stabilan hozták. A Volán készülhet a Magyar Kupa négyes döntőjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!